Met de Auto

De Costa Blanca is ongeveer 1800 km van België verwijderd. De meeste mensen doen er 2 of 3 dagen over om een deze afstand af te leggen. Sommige mensen doen dit ook wel op 1 dag, maar dat vinden wij persoonlijk te vermoeiend.

In 2 dagen is het perfect te doen, het gebruik van voldoende autosnelwegen is hiervoor dan wel aan te raden.

Hotels boeken

Overnachten in Frankrijk kan men in de talloze doorreishotels. Je vindt deze hotels in alle prijsklassen langs de autosnelwegen in frankrijk. Van de goedkope "Formule1" hotels over de midden klasse "Ibis Budget", "Ibis" en "Ibis Styles" tot de duurdere "Novotel".

Bezoek de site van "ALL – Accor Live Limitless" eens, je kan hier direct online bestellen.

Buiten de daguren, heb je in de meeste hotels 24/24 toegang door aanwezigheid van automaten die je door middel van codes toegang verschaffen tot je kamers.

Deze hotels laten meestal ook huisdieren toe. (tegen betaling)

In het hoogseizoen dient men zijn hotels wel op tijd vast te leggen. 3 maanden op voorhand is geen luxe.

Indien men over voldoende tijd beschikt kan men opteren om in 3 dagen naar de Costa Blanca te reizen. Men heeft dan ruim de tijd om de peage van Frankrijk en Spanje voor een groot deel te vermijden. Zo kan men besparen op de tolkosten, maar moet men wel de extra overnachting bijrekenen. 

Het is echter de moeite waard om eens de Pyreneën over te steken van 

Toulouse naar Lleida(Lerida) en verder 

de rivier de Ebre te volgen tot aan de spaanse kust. Deze mooie route voert je langs tal van gezellige dorpjes en mooie uitzichten. In Lleida kan men ook overnachten in een mooi nieuw Ibis of Ibis Budget hotel.

Klik hier voor de Ibis hotels in Lleida

BELANGRIJK!
Sinds 1 januari 2020 is de peage op de autostrade AP7 van Tarragona tot Alicante gratis geworden
Eind 2020 zal ook de rest van de AP7 van de grens tot aan Tarragona gratis worden.
Vanaf dan zal men dus geen peage meer dienen te betalen in Spanje om, via de AP7, tot aan de Costa Blanc te rijden.

Bekijk enkele mogelijke routes van België naar Dénia op Google Maps

Via de Route du Soleil en Lyon

De bekendste route over Luxemburg

 

Via de brug van Millau (A75)

De snelste route

Via Parijs

Via de Pyreneeën en Lleida

De mooiste route en goedkoopste

Via Parijs

Via Bordeaux

 

Via Parijs

Met het vliegtuig

Je kan de villa/appartement makkelijk bereiken via twee luchthavens. Zowel Alicante als Valencia zijn op ongeveer 100 km van de verblijven gelegen. Vanuit verschillende Belgische en Nederlandse luchthavens vliegen er tal van lowcost maatschappijen naar deze twee bestemmingen. Voornamelijk vliegen wij met Ryanair, Vueling, Transavia of JetairFly. Maar nog verschillende anderen doen deze luchthavens aan.

Vluchten zoeken

De goedkoopste vluchten kan U makkelijk opzoeken en direct bestellen met skyscanner.nl. Wij gebruiken deze site elke keer we zelf naar Spanje vliegen, en vinden deze zeer gebruiksvriendelijk. Hij is steeds zeer goed up-to-date en onderscheid zich van andere door de snelheid en het gebruiksgemak waar je de verschillende vluchten mee kan vergelijken. Bijzonder is ook dat bestellen via deze site geen extra kosten met zich mee brengt. U betaald dus de werkelijke prijs die de maatschappijen aanrekenen.

 

 

Auto huren

Een auto huren kan je in elke luchthaven. Wij hebben zeer goede ervaringen met Sunnycars. Vooral hun All-In verzekeringsformule is zeer goed. Zo kom je achteraf niet voor extra kosten te staan zoals bij vele andere verhuurders. Het komt veel voor dat de plaatselijke verhuurmaatschappijen nog extra verzekeringen willen verkopen. Met de verzekeringsformule van Sunnycars.be ben je zeker dat je deze niet nodig hebt. Zelfs banden, bodem en ruitenschade zijn inbegrepen. In vele gevallen is ook een tweede bestuurder mogelijk. Wij opteren zelf ook steeds voor een Full-Full formule. Zo kan je de wagen volgetankt terug binnen brengen wat je tal van voordelen oplevert, zowel qua prijs als qua gebruiksgemak.

Klik hier voor de sunnycars website

Het is mogelijk de auto in te leveren op een andere plek dan waar men deze heeft opgehaald, echter rekenen de verhuurmaatschappijen hiervoor meestal wel extra kosten.

De trein

Er is een treinverbinding tussen Alicante en Denia. Deze stopt ook in Gata de Gorgos. Reken hier wel voldoende tijd voor, vermits deze trein verschillende stations aandoet voor hij Denia bereikt.

Contact

info@villa-estrellademar.be

tel: (+32) 3 296 36 96
gsm: (+32) 486 64 06 09